Heikin varaventtiili

Heikin varaventtiili
Heikki Poroila vuonna 1950

maanantai 22. syyskuuta 2014

Piikki-Riku

Vanhaa työväenliikkeen sanontaa "jos porvari kehuu sinua, tarkista kantasi" kääntäen soveltaen on ilmeistä, että maailmanmatkailija, toimittaja Riku Rantala on ärsyttänyt porvaria ja oikein kunnolla. Elinkeinoelämän palkkapappi Matti Apunen ei kenen tahansa puhumisiin tartu.

Millä Rantala on näitä nimellään julkisesti oikeiston asiaa ajavia ja anonyymisti nettikeskusteluissa kommunisteille luun kurkkuun iskeviä urhoja onnistunut ärsyttämään? Helsingin Sanomien kiintiövasemmistolaisena kolumnistina Rantala on härnännyt aito-oikeistolaisten ja pintavasemmistolaisten tuntoja jo jonkin aikaa, mutta ilmeisesti tämä kassillinen rahaa verotoimistoon hyvinvointivaltion pelastamiseksi sai jonkun Etelärannassa raivoihinsa.

Miksi ihmeessä? Mitä pahaa on siinä, että joku edes symbolisesti haluaa pitää kiinni siitä tasa-arvon ja kaikista huolehtimisen illuusiosta, jota myös hyvinvointivaltioksi ehdittiin kutsua?

Ei sitä saa julkisesti kaivata ja kehua, kun Etelärannan pojat ja tytöt ovat jo vuosikymmeniä pyrkineet juurruttamaan tähän sosialismilta lemahtaneeseen kansakuntaan aitoja lännen arvoja, sellaisia kuten "jokainen on oman onnensa seppä". On ärsyttävää, kun joku saa julkisuutta tempaukselle, joka vihjailee, etteivät nämä Etelärannan opit olisikaan onnen lähde ihan kaikille suomalaisille, siis niille noin 99%:lle, jotka eivät kuulu suurituloisiin eli varakkaisiin.

Minä en tunne Riku Rantalaa, joten olen jäävi sanomaan, onko hän hyvä tyyppi. Senhän ovat monet kirkeräpuheiset oikeistolaiset kiirehtimään älähtämään, että Rantala on meren rannalla saunan rappusilla maailman epäoikeudenmukaisuuksia taivasteleva yrittäjä, eihän sellaisella ole oikeutta puhua yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden puolesta.

En siis tiedä, onko Riku Rantala oikeasti hyvä tyyppi, joka elää kuten saarnaa etc. Mutta sen voin sanoa, että kaikki mitä hän on julkisesti näistä yhteiskunnallisista asioista sanonut, on ollut perusteltua, mietittyä ja eettisesti erittäin kestävää lajia. Luultavasti juuri sen takia hän on saanut oikeistopaarmat iholleen.

Sillä aitoa, luokkakantaista oikeistolaista, kapitalismin nimeen vannovaa rahaporvaria ei mikään niin ärsytä, kuin jatkuva piikki siihen kohtaan, jossa tavallisilla ihmisillä on omatunto, välittäminen myös muista ihmisistä. Se piikki ei satu, koska paikka on tunnoton, mutta se ärsyttää, koska rahan maailmassa elävä on tottunut siihen, että rahan valta on rajaton.

Siksi myös Riku Rantalan suu haluttaisiin suppuun. Kirjoittakoon mitä lystää arkisista epäkohdista, mutta siihen kaikkein pyhimpään eli luonnollisiin, suorastaan jumalanluomiin varallisuuseroihin, niihin ei saa koskea. Ei varsinkaan, jos ei ole kommarin leima otsassa valmiina.

Itse luotan siihen, ettei Rantala vähästä hätkähdä. Onhan hänelle maailmalla katettu yksi jos toinenkin yllätyksellinen ateria. Niiden rinnalla mattiapusten ja kaltaistensa rumat puheet ovat toivottavasti vain päivän töitä piristävää surinaa. Verkkokeskusteluista voi lukea, että useimmat lukijat asettuvat luonnostaan Rantalan puolelle. Etelärantaa äänestää edelleenkin korkeintaan neljännes kansalaisista (Kok + RKP).

Eli jatka vaan rohkeasti valitsemallasi linjalla, Piikki-Riku. Jos se ärsyttää Etelärantaa, se on hyväksi meille muille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentteja vain Google-tilin käyttäjiltä. Blogin kirjoittaja kannattaa avoimuutta keskusteluissa.